Glutenfrie makrellkaker

Til tider får vi store mengder makrell, og da er det fint å kunne variere oppskriftene litt. Makrellkaker er saftige og gode, og gjør seg godt både til lunsj og middag. De kan også fryses, men siden makrell er veldig fet fisk kan de ikke ligge i fryseren for lenge.

Til ca 35 makrellkaker

1,5 kg makrellfilet

3 vårløk (den grønne delen)

2 ss finax (eller annet mel)

5 ss (laktosefri) lettrømme

3 egg

1 ss salt

2 ts pepper

2 ss tørket rosmarin

Smør til steking

Mal makrellfiletene i kvern, matprosessor eller med stavmikser. Finhakk vårløk og bland det med fiskefarsen. Ha i mel, rømme, egg og krydder og arbeid det godt inn i farsen. Stek kakene i rikelig med smør i varm stekepanne. Serveres med f.eks. potetsalat, rødbetsalat eller på skive med majones.

20140724-221617-80177450.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Tunfisk og makrell og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s