Sjokolademarengs

Det hender støtt og stadig at vi har noen eggehviter til overs. Da finner vi gjerne frem mixeren og lager oss noen deilige sjokolademarengs. Det beste lørdagsgodtet lager du selv 🙂

Til 1 brett

3 eggehviter

200 g sukker

2 ss kakao

Stivpisk eggehvitene og ha i sukkeret litt etter litt mens du fortsetter å piske. Pisk inn kakaopulveret til slutt. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på et bakepapirkledd stekebrett, eller bruk to teskjeer for en mer rustikk look.

Sett stekeovnen på 150 grader. Når den er varm setter du i stekebrettet og skrur ned varmen til 100 grader. La marengsene steke en time før du skrur av varmen. La marengsene tørke videre på ettervarmen. Oppbevares i lufttett boks.

20140804-222400-80640129.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Glutenfritt, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s