Pizzasnurrer

Disse pizzasnurrene har jeg laget på speltmel og fylt med kjøttsaus. Spelt inneholder lite fruktaner, kjeder av fruktose som vi finner mye av i vanlig hvete og rug. Mange med IBS har problemer med å fordøye fruktaner, og da kan spelt være løsningen.

Til 20 pizzasnurrer

500 g sammalt spelt

500 g siktet speltmel

1 ss sukker

2 ts salt

1 pk gjær

3,5 dl melk (laktosefri)

3,5 dl vann

1/2 dl olje

Bland sammen det tørre. Lunk melk og vann og rør ut gjæren. Bland det våte inn i det tørre. Elt deigen for hånd eller med kjøkkenmaskin. Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på melet bakebord og elt den lett sammen. Del deigen i to og kjevle hver del til et rektangel.

Fyll

400 g karbonadedeig

3 vårløk (den grønne delen)

1/2 potte timian

1 boks hermetiske tomater

Salt og pepper

Revet ost

Stek karbonadedeigen i varm stekepanne i litt smør eller olje. Finhakk vårløk og timian og ha dette oppi stekepannen. Ha i de hermetiske tomatene og la det koke i minst 15 min. Smak til med salt og pepper.

Fordel kjøttsaus ut over deigen, la det vær noen cm uten saus på den ene langsiden. Ha raspet ost på toppen. Rull sammen fra langsiden m/fyll og del hver rull i ca 10 biter. Legg pizzasnurrene på bakepapir og strø litt revet ost på toppen. La dem etterheve til dobbel størrelse, ca 45 min.

Stek pizzasnurrene midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøles på rist.

bilde 2

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP, Med spelt, Pizza og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s