Ovnsbakt laks med limesmør

En frisk og smakfull laksemiddag, jeg serverte den med ovnsstekte potetskiver og en deilig capresesalat. Deilig!

Til 4 personer

4 skinn og benfrie laksefileter

1 klype maldonsalt

Saften av 1/2 lime

40 g (melkefritt) smør

2 blader vårløk

1 håndfull bladpersille

Gni laksefiletene med saltet og legg dem i en ildfast form. Finhakk vårløk og persille og bland sammen med smør og limesaft. Om du har en økologisk lime, kan du også finraspe litt av skallet.

Legg en klatt limesmør på hver laksefilet og stek i ovnen på 225 grader i 15-18 min.

bilde 1

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Laks og ørret, Low FODMAP og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s