Lammecarré med bringebærsaus

I går hadde jeg bursdag, og vi feiret med en av mine favoritter: lammecarré. For anledningen servert med en søt, frisk og fruktig bringebærsaus. Happy birthday to me!

Mine barn er også glad i lammecarré, de liker å holde i beinet og gnage av det møre og smakfulle kjøttet. Men de liker ikke å tygge i «rått» kjøtt, derfor deler jeg carréen i individuelle bein og steker dem slik at hver bit har en stekeskorpe.

Til 4 personer

1 kg lammecarré

1/2 dl matolje

1 ts maldonsalt

1/4 potte rosmarin

Skjær lammecarréen fra beina og nesten helt gjennom, slik at du enkelt kan rive dem fra hverandre når du har stekt svoren. Bland sammen olje, maldonsalt og revet rosmarin og gni marinaden godt inn i kjøttet. Legg lammecarréen i med svoren ned i varm stekepanne. Når svoren har blitt litt sprø, river eller skjærer du carréen i individuelle benbiter og steker dem et par minutter på hver side.

Bringebærsaus

1 ss (melkefritt) smør

6 ss sukker

400 g bringebær

1 dl fond + 1 dl vann eller 1/2 buljongterning løst opp i 2 dl kokende vann

Ha smør og sukker i en kasserolle og la det koke til karamell under omrøring. Ha i bringebærene. Ha i kraften og la det koke i 5-10 min.

Serveres med f.eks. ovnsstekte poteter og en frisk salat.

bilde

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Lam, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s