Pikekyss

Vi har ofte eggehviter til overs, og en lettvint måte å få brukt dem på er ved å lage pikekyss. Pikekyss kan brukes i mange desserter, med is, krem og bær, eller du kan nyte dem som de er: søte og sprøe!

Til 1 brett

3 eggehviter

225 g sukker

Stivpisk eggehvitene og ha i sukkeret litt etter litt mens du fortsetter å piske. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på et bakepapirkledd stekebrett, eller bruk to teskjeer for en mer rustikk look.

Sett stekeovnen på 150 grader. Når den er varm setter du i stekebrettet og skrur ned varmen til 100 grader. La marengsen steke en time før du skrur av varmen. La pikekyssene tørke videre på ettervarmen. Oppbevares i lufttett boks.

20140804-222517-80717015.jpg

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Glutenfritt, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s