Hjemmelaget sjokoladeis

Dette er den beste hjemmelagede sjokoladeisen jeg noen gang har smakt! Mye ligger nok i fettinnholdet, den er laget på kun fløte. Den er en skikkelig softis, veldig myk og glatt, veldig mektig og helt fantastisk god 🙂

250 g mørk kokesjokolade

100 g (melkefritt) smør

150 g sukker

1,5 dl vann

4 eggeplommer

5 dl (laktosefri) kremfløte

Smelt sjokolade og smør i vannbad. Kok opp sukker og vann og la det koke til alt sukkeret har løst seg opp. La alt avkjøle seg til du kan stikke fingeren oppi uten å brenne deg.

Visp eggeplommene godt. Hell i sukkerlaken under visping. Fortsett å vispe mens du heller i sjokoladesausen. Hell i fløten og visp godt. La isen avkjøle seg helt i kjøleskap. Sett formen i fryseren og la den fryse i minst 3 timer. Rør i den ca. hver halve time. Om du har ismaskin heller du den avkjølte isen i ismaskinen og lar den kjøre til isen har en fin konsistens, med vår tok det ca. en time.

20140804-222721-80841803.jpg

20140804-222723-80843290.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s