Siciliansk pasta med med crema di pistacchio og bacon

Jeg har vært på Sicilia i sommer, og der bruker de mye pistasjnøtter. Crema di pistacchio er kremede pistasjnøtter og brukes til pasta, pizza og diverse søte bakverk. Smaken er litt salt, litt søt og veldig nøttete. Det er mange måter å lage dette på, her er mitt forslag, og det passet utmerket til pasta og bacon 🙂

Vær oppmerksom på at pistasjnøtter inneholder mye oligosakkarider, om du følger low FODMAP-dietten og er ekstra følsom for oligosakkarider bør du unngå denne retten.

Til 4 personer:

300 g (glutenfri) pasta

2 pk skiver bacon

3 vårløk (den grønne delen)

100 g pistasjnøtter u skall

3 ss olje

1 ts maldonsalt (dropp dette om nøttene dine er saltet)

2 dl (laktosefri) kremfløte

1 ss sukker

Kok pasta etter anvisningen på pakken. Stek bacon og finhakket vårløk i varm stekepanne.

Kjør nøttene sammen med olje og evt salt i en blender til du har en pure. Varm opp fløte og sukker til kokepunktet, ta av varmen og rør i nøttepureen. Hell over pastaen og server med bacon og vårløk og f.eks salatblader vendt i olivenolje, salt og pepper. Nydelig!20140804-222245-80565569.jpg

 

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Pasta, Svin og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s