Glutenfrie rømmevafler

I dag er vår første sommerferiedag, og vi feirer med disse deilige vaflene, stekt i traktorjern og servert med jordbærsyltetøy med mynte.

Rømmen gjør disse vaflene ekstra sprø og saftige. De er glutenfri, og om du bruker laktosefri rømme og melkefritt smør, blir de laktosefrie også.

Til 8 plater

2 egg

50 g sukker

3 dl lettrømme

1,5 dl vann

2 ts kardemomme

1 ts bakepulver

200 g finax fin mix

50 g smeltet smør

Visp sammen egg og sukker. Visp inn rømme og vann, fortsett med kardemomme, bakepulver og mel. Til slutt blander du inn avkjølt, smeltet smør.

La røren svelle minst 20 min. Stekes i varmt og smurt vaffeljern.

20140705-094357-35037743.jpg

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Low FODMAP, Vafler og pannekaker og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s