Grillspyd; gøy for både liten og stor!

Det er gøy å lage sine egne grillspyd, det er en aktivitet hele familien kan være med på. Og det er også både gøy og godt å spise. Disse er veldig barnevennlige, med kylling, pølsebiter, paprika og squash. Du kan selvfølgelig også bruke annet kjøtt og grønnsaker, men pass på at det du har på spydene skal steke ca like lenge.

Til 2 voksne og 2 barn

2 kyllingfileter

1 ss olje

1 ts maldonsalt

4 (gluten- og melkefrie) grillpølser

1 paprika

1/2 squash

Kutt kyllingfiletene i biter, gjerne litt små så de blir raskere gjennomstekt. Ha over olje og salt og bland godt.

Del pølser, paprika og squash i passe store biter og ha alt i separate skåler. Nå kan alle velge selv hva de vil ha på sine grillspyd. Pass på at det er litt mellomrom mellom hver matbit slik at alt blir stekt.

20140606-151818-55098050.jpg

Legg grillspydene på grillen på medium varme og la dem grille i 5-10 min, til kyllingbitene er gjennomstekt. Snu litt på dem innimellom. Server med f.eks en frisk salat og grillet mais (vær oppmerksom på at mais har «gult lys i low FODMAP-dietten).

20140606-151819-55099601.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Grillmat, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s