Torsk og spinat i fløtesaus

Spinat og torsk er en kjempegod kombinasjon, og fløten tilfører den ekstra fylden og sødmen som gjør dette til en fantastisk fiskerett.

Til 4 personer

500 g torskefilet uten skinn

2 ts maldonsalt

4 blader vårløk

1 pose fersk spinat

2 ss (melkefritt) smør

3 dl (laktosefri) matfløte

Kutt torsken i kuber og strø over halvparten av saltet. Finhakk vårløkene.

Smelt smøret i varm stekepanne og ha i vårløk og torskekubene. La torskekubene såvidt få en stekeskorpe før du har i spinat og resten av saltet. Når spinaten faller sammen har du i fløten og lar det koke et par minutter, til fløten har tyknet litt. Smak til med salt og pepper. Server med pasta eller ris.

20140703-144004-52804965.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s