Jordbærsyltetøy med mynte

Mynte setter et veldig fint preg på syltetøyet, og mynte og jordbær går sammen som hånd i hanske. Jeg har tidligere laget eplesyltetøy med mynte, som absolutt kan anbefales mynteelskere 🙂 

Jeg er ikke så glad i jordbærbiter i mitt jordbærsyltetøy, så jeg bruker stavmikser for å jevne det. Ønsker du biter i syltetøyet ditt, kan du dele jordbærene i mindre biter og la det koke i 8-10 min. Da kan det også være greit å bruke syltesukker i stedet for vanlig sukker for å tilføre litt stivelse.

Til 5 glass

2 kg (4 kurver) jordbær

700 g sukker

1 potte mynte

Sett stekeovnen på 100 grader og legg inni 5 rene glass og lokk. Rens jordbærene og del dem i to eller fire. Plukk bladene av mynten og finhakk disse. Ha jordbærbitene, myntebladene og sukkeret i en kasserolle. La det koke opp under omrøring, og la det småkoke i 5 min, til jordbærbitene er helt myke. Mos det hele med stavmikser og hell oppi de sterile glassene, fyll dem helt opp. Skru på lokkene og sett glassene opp ned.

20140702-145701-53821582.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Saftet, syltet og blendet og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Jordbærsyltetøy med mynte

  1. Tilbaketråkk: Glutenfrie rømmevafler | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s