Super Mario kake

I går hadde vi fellesbursdag for våre to gutter, og temaet for bursdagen var Super Mario. Bursdagskaken var som vanlig en sjokoladekake, og som til så mange andre kaker, har jeg brukt texaskake. Den er saftig og smakfull og har en super konsistens som gjør den lett å skjære til. Og det er helt uproblematisk å lage den dagen før 🙂

Sjokoladekake

200 gram smør

2,25 dl vann

0,5 dl bakekakao

4 dl sukker

4,5 dl mel

1 ts natron

0,5 ts salt

2 egg

1/2 beger lettrømme

Kok opp smør, vann og kakao under omrøring og la det koke noen minutter. Rør inn sukkeret og la det avkjøles. Bland mel, natron og salt i en bolle og tilsett sjokoladesausen litt etter litt. Rør godt. Rør inn ett og ett egg og rømme. Smør en liten springform/silikonform og en silikonmuffinsform og hell i røren.

20140623-134044-49244103.jpg

Stekes på 180 grader, kaken i 45-50 minutter og muffinsen i 20 min.

Sjokoladefyll

100 g smør

6 ss sterk kaffe

400 g melis

1 ts vaniljesukker

1 ss kakaopulver

Bland alt godt sammen.

Sett sammen kaken

1 pk lyseblå fondant/sukkerpasta

1/2 pk gul fondant/sukkerpasta

1/4 pk hvit fondant/sukkerpasta

1/4 pk brun fondant/sukkerpasta

Skjær av «toppen» på kaken og muffinsen, slik at de er helt flate. Skjær til muffinsen slik at den blir sylinderformet. Del kaken i to og ha sjokoladefyll i midten. Dekk kaken med sjokoladefyll, spar litt til muffinsen. Kjevle ut den lyseblå fondanten, legg den over toppen på kaken og press ned sidene. Kjevle ut den gule fondanten. Skjær til et rektangel som går rundt muffinsen, et tynnere rektangel av samme lengde til å markere toppen av røret og en sirkel til toppen. Dekk muffinsen med resten av sjokoladefyllet og fest fondanten på muffinsen med litt vann på fingeren. Skjær stjerner av resten av den gule fondanten. Kjevle ut den hvite fondanten og skjær ut skyer. Kjevle ut den brune fondanten og skjær ut firkanter som du streker mursteinmønster i og små kuler til øyne til stjernene. Fest murstein, stjerner og skyer på kaken med litt vann på fingeren. Jeg har brukt et Super Mario lys fra www.piraterogprinsesser.com på toppen av røret.

20140623-134046-49246821.jpg

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten, Temafester. Bokmerk permalenken.

1 svar til Super Mario kake

  1. Tilbaketråkk: Super Mario bursdag | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s