Grillet squash med mozzarella og soltørket tomat

Squash er en super grillgrønnsak, den tar til seg mye smak og får en god konsistens. Disse har jeg grillet med mild mozzarella og friske soltørkede tomater, kjempegodt tilbehør til all slags grillmat! Soltørkede tomater har «gult lys» i low FODMAP-dietten, så ikke spis for mange 🙂

Til 4-6 personer

1 squash

Litt olivenolje

Litt maldonsalt

2 pk fersk mozzarella

6-8 soltørkede tomater

Skjær squash i skiver, ca 0,5 cm tykke. Pensle med olje og strø på litt salt på begge sider. Kutt soltørkede tomater i små biter og skjær mozzarellaen i like mange skiver som du har squashskiver.

Legg squashskivene på varm grill, la dem grille i 2-3 minutter, til de har fine grillmerker uten å være brent. Snu dem, legg på en mozzarellaskive på hver og strø over soltørket tomat. La dem grille 2-3 minutter, til osten har smeltet. Mozzarellaen skiller ut litt væske når den smeltes, så la dem renne fra seg litt før du serverer dem.

20140601-185048-67848894.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Grillmat, Low FODMAP og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s