Glutenfrie tortillalefser

Om du har prøvd deg på Schær sine glutenfrie tortillas er sannsynligheten stor for at du har gitt opp muligheten for å spise lefser. Men å lage dem selv er så mye lettere enn man skulle tro! Disse lefsene er overraskende tette og lette å kjevle ut. De blir litt seigere og ikke så fin i kantene som tortillas laget på vanlig mel, men de slår Schær sine langt ned i støvlene!

I dag serverte jeg disse med en sommerlig dressing med timian, kylling, salat og tomat. Deilig!

Til 12 lefser

3 dl finax

3 dl maizanna

1 ts salt

2 ss olje

2 dl vann

Bland sammen det tørre og rør inn olje og vann. Kna deigen sammen og del den i 12 deler. Trill disse til runde boller og la dem hvile inni et håndkle i en time.

Ha litt mel på bordet og kjevle hver bolle til en tynn og rund lefse. Jo tynnere jo bedre. Stekes 1-2 minutter på hver side i en tørr, varm stekepanne. Ha på ønsket fyll og rull sammen.20140521-173935.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s