Glutenfrie bringebærcookies

Disse kjeksene er seige og gode, akkurat slik som cookies skal være. I tillegg gjør bringebærsyltetøyet dem friske og fruktige. Deilig sommelig!

Til 48 kjeks

200 g (melkefritt) smør

350 g sukker

2 egg

400 g finax lys melblanding

1 ts bakepulver

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

48 små teskjeer bringebærsyltetøy

Visp smør og sukker hvitt. Visp inn eggene. Visp inn mel, salt, vaniljesukker og bakepulver. Plasser røren på bakepapirkledde stekebrett, en toppet teskje pr kjeks. Ikke for tett, de flyter utover, 12 pr brett er passe. Trykk en liten grop i hver kjeks og fyll denne med en bringebærsyltetøy. Stekes på 200 grader i ca 10 min eller til de er gylne. La dem avkjøle seg litt før du tar dem av bakepapiret. Disse kjeksene bør ikke oppbevares lufttett, da vil de bli litt bløte.

20140521-140416.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s