Gratinert lettsaltet torsk med spinat

Jeg er veldig glad i spinat, og spinat passer veldig godt til fisk. I dag har jeg brukt lettsaltet torsk, og jeg gratinerte dette i ovnen med fløte og ost og serverte med ris. Kjempegodt!

Til 4 personer

600 g lettsaltet torsk uten skinn og ben

1 pk fersk spinat

2 ss (melkefritt) smør

8 blader vårløk

150 g ost

3 dl (laktosefri) kremfløte

1/2 ts revet muskatnøtt

1 ts pepper

Spre spinaten utover en ildfast form. Fordel smøret i små klatter oppå spinaten. Finhakk vårløk og strø over. Del fisken i biter og legg disse oppå grønnsakene. Riv osten og bland sammen med fløte og krydder. Hell fløteblandingen over fisken og stek på 225 grader i 15 min. Serveres med ris eller poteter.

20140507-211123.jpg

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s