Sommerlig burger med mozzarella og basilikummajones

Denne burgeren smaker av sommer og sol, og bør helst nytes utendørs. Den milde mozzarellaen gjør seg godt som burgerost og sammen med den søtlige og friske basilikummajonesen får du en skikkelig sommerfavoritt! Jeg vil anbefale å lage basilikummajonesen fra grunnen av, men om du ikke har tid til dette, kan du finhakke basilikum og blande med ferdigkjøpt majones.

Til 6 store burgere

800 g karbonadedeig

6 blader vårløk

2 egg

2 ts worstershiresaus

1 ts salt

1 ts pepper

2 pk fersk mozzarella

burgerbrød

Basilikummajones eller majones blandet med finhakket basilikum

Salat

Tomater

Finhakk vårløk og bland sammen med egg og karbonadedeig. Ha i resten og rør godt. Fukt hendene i kaldt vann slik at burgerdeigen ikke kleber seg. Del deigen i 6. Form hver del til en burger ved å stryke den med hendene.

Stekes i smør i stekepanne eller rett på grillen. Del hver mozzarella i tre tykke skiver. Når burgerne er halvstekte snur du dem og legger en mozzarellaskive på hver burger. Legg gjerne på et lokk slik at osten smelter fortere.

Smør bunnen og toppen av burgerbrødet med basilikummajones. Legg på burgeren og topp med salat og tomat. Nytes i solen 🙂

20140430-165032.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Grillmat, Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s