Basilikummajones

Å lage sin egen majones er ingen kunst, i hvert fall ikke om man har en kjøkkenmaskin. Det eneste du må passe på er at alt du har i majonesen har samme temperatur. Finn fram alt du skal bruke i god tid før du skal lage majonesen, slik at alt blir romtemperert. Om du skal smaksette majones kan du enten blande smaksstoffene med oljen, eggeplommene eller røre det inn når majonesen er ferdig. Siden jeg ville bruke ganske mye basilikum, blandet jeg den med oljen.

2 dl smaksnøytral olje

1 potte basilikum

2 eggeplommer

1 ts sitronsaft

1 ts salt

Ha olje og basilikum i en blender og kjør til du har en flytende urteolje. Ha eggeplommer, sitronsaft og salt i en kjøkkenmaskin og bland på lav styrke til massen er romtemperert. Hell i urteoljen i en tynn stråle, litt etter litt. La det vispe seg sammen til du har en jevn og fin majones. Om majonesen blir for tykk, kan du ha i et par spiseskjeer lunkent vann, litt etter litt.

20140430-142940.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Tilbehør og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Basilikummajones

  1. Tilbaketråkk: Sommerlig burger med mozarella og basilikummajones | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s