Hjemmerøkt laks

Jeg er så heldig at jeg har en far som har en hytte med selvbygget røykehus ved Hardangerfjorden, der det til tider kryr av rømt oppdrettslaks. Å røyke selvfisket laks gir en veldig god følelse i tillegg til at den selvfølgelig blir fantastisk god.

Pr laks

2 laksesider

100 g salt

50 g sukker

Fjern alle beina fra laksesidene. Bland sammen salt og sukker og strø over laksesidene. La stå kjølig i ca 18 timer. Skyll av saltet og heng dem til tørking. Vi hang dem i røykehuset, det må være tørt og kjølig. La dem tørke i 1-2 døgn.

20140419-200915.jpgFyr opp i røykeovnen, vi bruker einer og flis for å få an fin spiss på smaken.

20140419-200931.jpg Røyk laksesidene i ca 6 timer, skjær av en liten smaksprøve for å se om den er nok røykt.

20140419-200943.jpg

Frys ned det du ikke skal bruke de nærmeste dagene, lag deg litt eggerøre og nyt!

20140419-201005.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Laks og ørret, Low FODMAP og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s