Appelsinsorbet

Det er påske og solen skinner! Hva passer vel bedre å nyte på terrassen enn en frisk, sommerlig og knallgul appelsinsorbet? Jeg bruker appelsinjuice i min, den inneholder både flere vitaminer og mindre sprøytemidler enn selvpressede appelsiner. Om du vil presse dine egne appelsiner bør du bruke økologiske.

1 dl vann

2 dl sukker

5 dl appelsinjuice

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret har løst seg opp. Hell i appelsinjuice og la det kjøle seg ned. Sett den avkjølte sorbeten i fryseren og la den fryse i minst 3 timer. Rør i den ca. hver halve time. Om du har ismaskin heller du den avkjølte sorbeten i ismaskinen og lar den kjøre til sorbeten er klar, 1-1,5 time.

20140420-140320.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s