Hjemmelaget lammepølse

Å lage sine egne pølser er veldig artig. Det blir mye søl og oppvask, men resultatet er definitivt verdt det. Og en stor bonus er at du vet nøyaktig hva som er i dem. Disse pølsene smaker av lam og røkt bacon, kjempegodt! Om du tripler oppskriften har du nok pølsedeig til ca 4 m grisetarm.

Til ca 10 pølser

1 kg lammedeig

250 g røkt bacon uten svor

1 ss salt

1 ts pepper

1 ts hvitløkspulver

1 ts tørket timian

1,5 m grisetarm

Kvern baconet en gang, så en gang til sammen med salt og lammedeig. Bland inn krydderet. Ha i litt vann om deigen blir for tykk.

Tre tarmen inn på pølsestappertuten, pass på å holde den fuktig. Dra fram enden på tarmen. Start pølsestapperen. Når pølsedeigen begynner å komme, presser du ut all luft og knyter en knute. Når pølsen er lang nok, tvinner du rundt 5-6 ganger. Tvinn annenhver vei og husk på at pølsene krymper litt når de trekkes. Etter siste pølse presser du ut luft og knyter en knute. 20140417-202345.jpg Nå kan pølsene fryses rå, grilles, stekes eller trekkes. Om du trekker dem blir de som butikkpølser, da går det kjapt å grille eller steke dem senere. Du kan gjerne fryse dem etter trekking.

Kok opp en stor gryte med vann, slipp oppi pølsene og skru av varmen. La dem trekke på ettervarmen i 20 min.

20140419-211341.jpgVi sparte pølsene til en deilig vårdag, og grillet dem. 20140419-200806.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Grillmat, Kjøtt, Lam, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Hjemmelaget lammepølse

  1. Tilbaketråkk: Highlights fra Hot Dog-utfordringen

  2. Matvideoer sier:

    Hvor får man tak i grisetarm?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s