Hjemmelagede påskegodter

Påsken nærmer seg, og vi har brukt helgen på å lage noe å putte i påskeeggene. Vi har brukt sjokoladeformer i silikon til å lage påskesjokolader, vi har laget marsipan av hasselnøtter som vi dyppet i sjokolade (Kjempegodt!) og vanlig marsipan som vi farget gul for anledningen.  

Om du går på low FODMAP-dietten, bør du kjøpe melkefri sjokolade og ikke spise for mye av marsipanen. Hasselnøtter inneholder mindre oligosakkarider enn mandler, så marsipanen av hasselnøtter er et tryggere valg.

Sjokoladefigurer

Hvit kokesjokolade

Lys kokesjokolade

Mørk kokesjokolade

Silikonformer

Dette er egentlig ikke en oppskrift, men et tips: Det er mye kjekkere å smelte sjokolade til figurer selv enn å kjøpe dem ferdige. Jeg brukte ett silikonbrett med hjerter og ett med påskefigurer, og jeg brukte ca. 100 g sjokolade pr brett. Smelt sjokoladen i vannbad og hell den oppi formene. La sjokoladen stivne i kjøleskap, det tar 10-20 min. Så vasker du utstyret og smelter neste sjokoladetype 🙂 Og i mellomtiden kan dere rulle marsipan 🙂

20140406-164339.jpg

Påskemarsipan

250 g mandler

250 g melis

1 stor eggehvite, evt 2 små

Noen dråper gul konditorfarge

Kok opp vann og hell det kokende vannet over mandlene. La dem ligge noen minutter. Fjern de tynne brune skallet. La mandlene tørke over natten evt i ovnen på svak varme. Mal mandlene i blenderen, ha i melis og eggehvite og kjør til du har en jevn, fin masse. Ha i litt konditorfarge til marsipanen er så gul som du vil ha den. Lag små påskekyllinger ved å plassere to marsipankuler oppå hverandre og feste på en liten kjegle til nebb på den øverste.

20140406-164318.jpg

 

Sjokoladetrukket marsipan av hasselnøtter

250 g hasselnøtter

250 g melis

1 stor eggehvite, evt 2 små

200 g mørk kokesjokolade

Rist hasselnøtter i ovnen på 150 g i 15 min. Gni av det tynne, brune skallet. Ha nøttene i blenderen og kjør til du ha en fin konsistens. Ha i melis og eggehvite og kjør litt til. Smelt sjokoladen i vannbad. Lag små egg av marsipanen og dypp dem i sjokolade. Sett dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.

20140406-164329.jpg

Vi endte opp med seks velfylte påskeegg og en full godteskål til ventetiden 🙂

20140406-164256.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s