Rundstykker med spelt og havre

Deilige og saftige rundstykker. Også så sunne!

Til 16 rundstykker

300 g (glutenfrie) havregryn

3 dl vann

350 g siktet speltmel

300 g sammalt spelt

1 ts sukker

1 ts salt

1 pk gjær

4 dl (laktosefri) melk

1 ss olje

Egg til pensling

Havregryn til pynt

Bland sammen havregryn og vann og la dette stå i 30 min før du blander i det tørre. Varm melken til 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Bland melken og oljen inn i melblandingen. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på godt melet bakebord og elt den lett sammen. Form 16 rundstykker og legg dem på bakepapir på en stekeplate. Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve i 30 min. Pensle dem med egg og strø litt havregryn på toppen.

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøles på rist.

20130312-101749.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP, Med spelt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s