Enkel gluten- og melkefri sjokoladekake

Eldstemann har vært på en tredagers overnattingstur med barnehagen, og tok det som en selvfølge at det skulle være fest når han kom hjem. Og hva er vel en fest uten sjokoladekake? Siden festen bare besto av oss fire, passet det seg med en liten kake. Om du vil lage kaken i en stor springform, bør du doble oppskriften. Kaken er saftig og rask å lage, og glasuren er tykk og fyldig og fantastisk!

Sjokoladekake

2 egg

150 g sukker

100 g (melkefritt) smør

1 ss kakaopulver

1 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

100 g finax

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og rør kakaopulveret inn i smøret og la det avkjøles litt før du blander det inn i eggedosisen. Bland inn mel og bakepulver. Smør en liten springform eller silikonform og hell røren oppi.

Stekes på 175 grader i ca. 15 min.

Glasur

50 g (melkefritt) smør

4 ss sterk kaffe

200 g melis

1 ts vaniljesukker

1 ss kakaopulver

Bland alt godt sammen. Når kaken er avkjølt fordeler du glasuren oppå og rundt kaken. Strø på strøssel, men vær oppmerksom på at noe strøssel inneholder gluten.

20140321-204932.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s