Breiflabb i basilikum og bacon

I denne oppskriften har jeg pakket breiflabbfileter inn i basilikum og bacon. Dette gjør fisken veldig saftig og smakfull. Som tilbehør laget jeg ovnsstekte potetbåter, tomat- og mozarellasalat og denne deilige dippen med soltørket tomat. Fantastisk deilig!

Breiflabb

4 breiflabbfileter

4 klyper maldonsalt

8 skiver godt bacon

1/2 potte basilikum

Gni breiflabben med saltet. Legg to baconstrimler på litt aluminium- eller plastfolie. Er filetene dine lange, kan du trenge flere baconstrimler. Dekk en filet med basilikumblader og legg den nederst på baconstrimlene. Bruk folien til å rulle breiflabben inn i baconet. Svi av i smør i stekepanne på høy varme. Når baconet begynner å bli sprøtt på alle kanter, legger du dem i en ildfast form. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 min.

Tomatsalat

4 store tomater

2 pk mozarella

1/2 potte basilikum

Skjær tomatene og mozarellaen i tynne skiver og legg lagvis sammen med basilikum.

Potetbåter

8-12 poteter

1 ss rapsolje

Godt med nykvernet salt og pepper

Litt finhakket gressløk

Sett ovnen på max temperatur. Del potetene i båter, ha dem i en ildfast form sammen med olje, salt, pepper og gressløk. Bland godt slik at potetene har olje på alle sidene. Når ovnen har blitt varm skrur du ned temperatuten til 225 grader og setter potetene inni. La dem steke i ca. 30 min eller til de er gylne. Rør om av og til.

20140320-224033.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s