Sennepsbakt torsk

På Lerøy sine nettsider kom jeg over oppskriften på Marit Bjørgens ovnsbakte torsk. Jeg er godt over gjennomsnittet glad i sennep, så denne oppskriften var som skapt for meg. Jeg har gjort noen ørsmå forandringer og forenklinger, men ikke nok til å ta æren for denne fantastiske retten. Anbefales på det sterkeste!

Til 4 personer

600 g torskefilet

2 ts maldonsalt

50 g finrevet parmesan

2 ss Idun grov sennep

2 ss laktosefri matfløte

1 bunt fersk, finkuttet gressløk

2 pk søte cherrytomater

2 ts maldonsalt

2 ss god olivenolje

Gni torskefiletene med salt og spre dem utover i en stor ildfast form, slik at du også får plass til tomatene. Riv osten og bland den sammen med sennep, fløte og halvparten av gressløken. Smør sennepsblandingen på torskefiletene. Bak i ovnen på 180 grader i ca 20 min.

Del tomatene i to og legg dem i en bolle sammen med resten av gressløken, salt og olje. Vend forsiktig. Når torsken har stått i ovnen i 10 min, har du tomatene oppi den ildfaste formed med snittsiden opp. Stek videre i ti minutter.

Serveres med godt brød, f.eks grov focaccia.

20140317-165131.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Sennepsbakt torsk

  1. randi sier:

    Himmelsk god torskemiddag, anbefalast på det varmaste 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s