Grov focaccia

Focaccia er uten tvil mitt favorittbakverk, her i en litt sunnere variant med 50% grovt mel. Jeg her brukt spelt siden jeg ikke tåler vanlig hvete så godt, men du kan like gjerne bruke hvetemel og sammalt hvete eller sammalt rug. Om du ikke tåler honning, kan du erstatte denne med 2 ts sukker.

Til 8 små eller en liten langpanne

300 g siktet speltmel

300 g sammalt spelt

1 ts salt

50 g gjær

4 dl lunkent vann

2 ss honning

3 ss olje

Olje og havsalt

Friske urter

Bland sammen det tørre. Rør inn vann, olje og honning. Deigen skal være klissete. La den heve 1 time.

Ha deigen over i en liten langpanne eller del den i 8 og plasser på to stekebrett. Stikk fingrene godt ned i deigen så du får en humpete overflate. Hell godt med olje over, dryss over havsalt. Riv opp litt friske urter og strø dette på toppen. La den etterheve 1 time.

Stekes på 200 grader i 20 min eller til den er gyllen.

20140317-161738.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP, Med spelt og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Grov focaccia

  1. Tilbaketråkk: Sennepsbakt torsk | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s