Havre- og speltkjeks

Disse kjeksene er en krysning mellom mine deilige speltkjeks og havrekjeks, og oppskriften har oppstått fordi jeg ikke tåler hvete så godt. Spelt inneholder lite fruktaner, kjeder av fruktose som vi finner mye av i vanlig hvete og rug. Mange med IBS har problemer med å fordøye fruktaner, og da kan spelt være løsningen.

Kjeksene er saftige og gode, passer både til ost og vin, til matpakken eller bare som snacks.

Ca 40 kjeks

2 dl (glutenfrie) havregryn

2 dl siktet spelt

2 dl sammalt spelt

0,5 ts salt

1 ts bakepulver

3 ss sukker

100 g (melkefritt) smør

1 dl (laktosefri) melk

Bland sammen alt det tørre, visp inn melken og kna inn smøret. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 min. Kjevle deigen tynn, bruk litt siktet speltmel for at den ikke skal klistre seg til kjevlen. Bruk et glass eller pepperkakeformer til å stikke ut kjeksene.

Stekes på 200 grader i ca 10 min til de er gylne.

20140315-184719.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjeks og småkaker, Low FODMAP, Med spelt og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s