Pannestekt breiflabb med paprikasaus

Breiflabbkjøttet er fast og saftig og går godt sammen med smakfullt tilbehør. I denne oppskriften pannesteker jeg fisken og serverer den med en saus laget på grillet paprika, ris og en salat med både søte cherrytomater og soltørket tomat. Deilig!

Til 4 personer

600 g breiflabb, skinn- og benfri

4 sitronbåter

4 ts maldonsalt

Smør til steking

3 paprika

Litt matolje

1/2 ts knust chili

1/2 dl (laktosefri) matfløte

Litt god olivenolje

Nykvernet salt og pepper

Ris

Del fisken i porsjonsstykker. Gni hver filet inn med salt og sitron. Stekes i varm panne i smør til de er gjennomstekte, ca 6-10 min.

Del paprikaene i store biter som du legger i en ildfast form med skallet opp. Hell over litt matolje og stek dem på varmluft på 225 grader i ca. 30 min, til skallet begynner å svi seg. Dra av så mye du kan av skinnet og kjør dem i en foodprosessor til de er helt most. Bland inn fløte og chili. Spe med olje til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Varm om nødvendig.

Server med ris og en god salat.

20140304-214821.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s