Pizza med basilikum, mozzarella og røkelaks

I dag var det skikkelig vårstemning i bergen, så vi laget en sommerlig pizza som vi spiste i hagen. Den salte røkelaksen, de søte og friske tomatene, den milde mozzarellaen og den søtaktige basilikumen gir oss en mild og smakfull pizza, perfekt for oss som lengter etter vår og sommer.

Glutenfri pizzabunn

1 pk toro lys melblanding

1/2 ts salt

1/2 pk gjær

3,5 dl lunkent vann

Litt god olivenolje

Bland sammen melet, salt, gjær og vann i en kjøkkenmaskin. La det elte i minst 5 min. Dekk en langpanne med bakepapir og hell deigen over. Ha litt olje på hendene og trykk deigen utover. La den heve i 30 min.

Pizzabunn med spelt

150 g sammalt spelt

150 g siktet speltmel

1/2 pk gjær

2 dl vann

2 ss olje

0,5 ts salt

Varm vannet til 37 grader og bland alt sammen. Heves i 45 min eller til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen og la den etterheve i 30 min.

Fyll

1 potte basilikum

6 blader vårløk (den grønne delen)

1 ts maldonsalt

Litt matolje

1 pk søte cherrytomater

250 g mozzarella

200 g røkelaks

Ha halvparten av basilikumbladene, vårløk og salt i en blender. Spe med olje og kjør til du har en litt tynn pesto. Smør et tynt lag på den utkjevlede deigen. Riv opp mozzarellaen og strø den over. Del tomatene i to og fordel dem utover pizzaen med snittsiden opp. Drypp over resten av urteoljen. Etterhev på stekebrett i 30 min. Stekes på 225 grader i ca. 20 min. Skjær røkelaksen i tynne skiver og fordel disse utover pizzaen når den kommer ut av ovnen. Strø over resten av basilikumbladene og server.

20140312-230529.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Laks og ørret, Low FODMAP, Pizza og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Pizza med basilikum, mozzarella og røkelaks

  1. smedstua sier:

    Ser kjempegod ut. Har en liknende variant som jeg pleier å lage. http://smedstua.com/2014/02/pizza-med-rokelaks-og-tomat/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s