Glutenfri kjøttpai

Det er ikke lett å få en glutenfri paideig til å holde sammen, et triks er å bruke litt fiberhusk i deigen. Da blir den smidig og lett å jobbe med, og det går an å løfte paien ut av formen, om man ønsker det. Paibunnen blir litt mer kompakt enn vanlig paibunn, så pass på å ikke steke den for mye.

Glutenfri paideig

1 ss fiberhusk

1 dl vann

200 g finax glutenfritt mel

1/2 ts salt

100 g melkefritt smør

La fiberhusk svelle i vannet til den har fått en geleaktig konsistens. Ha i resten og elt godt til du har en jevn og fin deig. Det er tungt å blande fiberhusk og smør for hånd, så jeg anbefaler en kjøkkenmaskin.

La deigen hvile mens du lager fyllet.

Fyll

600 g kjøttdeig

6 vårløk (den grønne delen)

1/2 potte timian

1 ts paprikapulver

1/2 ts chilipulver

Salt og pepper

2 ss pan grati (glutenfri brødkrum, evt 1 ss maizena)

2 ss vann

1 pk cherrytomater

150 g vellagret ost

Stek kjøttdeigen i en varm stekepanne. Ha i finhakket timian og vårløk, og resten av krydderet. Smak til med salt og pepper. Ha i brødkrum og vann, evt rør maizena ut i vann og bland dette inn i kjøttdeigen. La det koke til all væske er borte.

Press paideigen utover i en stor paiform (26-28 cm) med fingrene. Prikk deigen med en gaffel og la den forsteke i 10 min på 225 grader.

20140226-163747.jpg

Ha i kjøttfyllet, legg på halve cherrytomater med snittsiden opp og strø over revet ost. Stek paien videre i ca 15 min på 225 grader. Server med en frisk salat.

20140226-163554.jpg

20140226-163616.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s