Torsk med soltørket tomat og timian

En lettlaget og smaksrik torskerett. Torsken blir ekstra saftig av å putre litt i fløten, men pass på at ikke temperaturen er for høy når du har i fløten, for matfløte skiller seg ved høye temperaturer. Soltørkede tomater inneholder moderate mengder fruktose og har «gult lys» i low FODMAP-dietten.

Til 4 personer

4 torskefileter, skinn- og benfrie

1 ss (melkefritt) smør

4 vårløk (den grønne delen)

1/2 potte timian

10 soltørkede tomater

1 beger (laktosefri) matfløte

Gni torskefiletene med litt grovt salt og stek dem i smør til de har en tynn stekeskorpe på alle sider. Finhakk vårløk, timian og soltørkede tomater og fres dette sammen med torsken. Skru ned varmen og ha i matfløte. La det småputre et par minutter. Server med ris og en frisk salat.

20140225-093003.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s