Valentine spesial: Hjerteburgere med hjertepoteter

Siden det er Valentins dag i dag, føltes det passende med et hjertetema på middagen. Jeg bakte hjerteformede hamburgerbrød av spelt, lagde hjerteformede burgere som passet i brødene og bakte hjerteformet potetmos i ovnen.

Til 4 burgere

600 g karbonadedeig

3 vårløk (den grønne delen)

1 egg

1 ts worstershiresaus

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 ts paprikapulver

Finhakk vårløk og bland sammen med egg og karbonadedeig. Ha i resten og rør godt. Fukt hendene i kaldt vann slik at burgerdeigen ikke kleber seg. Del deigen i 4. Form hver del til en hjerteformet burger ved å stryke den med fuktige hender. Stekes i smør i stekepanne eller rett på grillen. Når burgerne er litt over halvstekte snur du dem og steker dem på den andre siden. Serveres med hvit majones, smakfull bladsalat, tomat og agurk i hjerteformede hamburgerbrød.

Hjertepoteter

12 mellomstore poteter

1 ts salt

1 ss (melkefritt) smør

1 dl (laktosefri) matfløte

2 egg

100 g revet parmesan

Skrell potetene og del dem i biter. Kok opp litt vann, ha i potetene og la dem koke under lokk i 15 min eller til de er møre. Hell av kokevannet. Mos potetene med en stavmikser og ha i salt, smør, fløte, egg og parmesan. Ha potetmosen i en pose og klipp av et hjørne. Press potetmosen gjennom hullet og form hjerter på bakepapirkledde stekebrett.

Stekes på 225 grader i 15 min eller til de er gylne.

20140214-220622.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Storfe, Temafester og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s