Sjokoladehjerter med vaniljekrem

Siden min mann er på jobb, og jeg skal feire valentindagen alene med mine to små barn, lot jeg dem få bestemme hva vi skulle bake. Siden deres forslag var sjokolade, godteri og kjeks, endte vi opp på sjokoladekjeks. Og siden TO kjeks uansett er bedre enn EN, var det lett å overtale dem til å prøve denne deilige vaniljekremen. Oppskriften er ganske stor, vi endte opp med hundre små hjerter, og siden det ble litt «svinn» underveis, fikk vi 40 fylte kjeks.

Og dommen var enstemming: Kjempegøy å lage og kjempegod å spise 🙂

Sjokoladekjeks

100 g romtemperert smør

1,5 dl sukker

1 egg

5 dl mel

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

3 ss kakaopulver

3 ss sterk kaffe

Rør smør og sukker hvitt. Ha i egget. Bland inn det tørre. Ha i kaffe og bland godt. Dekk til deigen og sett den i kjøleskapet i minst 1 time.

Kjevle deigen til den er ca 2 mm tykk. Bruk en liten hjerteformet pepperkakeform og stikk ut små hjerter. Legg dem på bakepapir på et stekebrett.

Stekes på 200 grader i 6-8 min.

Vaniljekrem

75 g romtemperert smør

1 ss vaniljesukker

ca 1/2 pk melis

Bland alt sammen. Ha en liten teskje vaniljekrem mellom to kjeks.

20140212-204807.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjeks og småkaker, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s