Laks og spinat i fløtesaus

Jeg er veldig glad i spinat, og spesielt til fisk. Denne pastaretten er veldig smakfull og laksen blir saftig og god av å bli tilberedt på denne måten.

Til 4 personer

200 g (glutenfri) pasta

500 g laksefilet uten skinn

2 ts maldonsalt

4 vårløk (den grønne delen)

1 pose fersk spinat

2 ss (melkefritt) smør

3 dl (laktosefri) matfløte

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Kutt laksefileten i kuber og strø over halvparten av saltet. Finhakk vårløkene.

Smelt smøret i varm stekepanne og ha i vårløk og laksekubene. La laksekubene såvidt få en stekeskorpe før du har i spinat og resten av saltet. Når spinaten faller sammen har du i fløten og lar det koke et par minutter, til fløten har tyknet litt. Smak til med salt og pepper. Server sammen med pastaen og gjerne er frisk salat og godt brød, f.eks gluten- og laktosefri focaccia

20140211-105721.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Laks og ørret, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s