Speltvafler

Disse vaflene er saftige og gode, og grove nok til at de fint kan spises til frokost. De inneholder 50% sammalt mel, som er mer fullkorn enn de fleste brødene fra butikken.

Til 8-10 plater

150 g sammalt spelt

150 g siktet speltmel

50 g sukker

1 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

4 dl (laktosefri) melk

3 egg

50 g (melkefritt) smør

Bland sammen det tørre. Smelt smøret i en panne. Ha melken oppi pannen, slik at smøret blir avkjølt. Rør melkeblandingen forsiktig inn i det tørre. Visp eggene i en bolle og bland i til slutt. La røren svelle, gjerne i en halvtime. Stekes i varmt vaffeljern.

20130909-215649.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Med spelt, Vafler og pannekaker og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s