Carbonara low FODMAP-style

Carbonara er veldig lett å tilpasse low FODMAP-dietten. De eneste forandringene som må gjøres er å bruke glutenfri pasta, laktosefri matfløte og den grønne delen av vårløk i stedet for vanlig løk. En carbonara er lettere å lage enn man skulle tro, det eneste kritiske punktet er når du rører inn eggeplommene. Jeg gjør dette i en kald bolle for at eggene ikke skal koagulere, du vil jo helst ikke ha eggerørebiter i pastaen din 🙂

Til 4 personer

300 g glutenfri pasta

2 pk bacon eller pancetta

8 blader vårløk (den grønne delen)

2 eggeplommer

2 dl laktosefri matfløte

30 g finrevet parmesan

Nykvernet salt og pepper

Kok spaghettien al dente i saltet vann. Finhakk vårløk og bacon. Fres vårløken sammen med baconet. Rør sammen eggeplommer, fløte og parmesan i en stor bolle. Ha pastaen oppi gryten med bacon og vårløk, bland godt. Ha pasta og bacon oppi eggeblandingen, bland godt og server!

20140122-191729.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Pasta, Svin og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s