Tacosalat

For oss som ikke kan spise tortillalefser, kan tacomiddagene lett bli litt ensformige. Jeg har hatt litt chili, paprika og hermetisert mais i denne salaten, vær oppmerksom på at disse matvarene har «gult lys» i low FODMAP-dietten og ikke tåles av alle. 

Til 4 personer

400 g kjøttdeig

4 vårløk (den grønne delen)

2 røde chili

Salt og pepper

1 pk blandet salat

1 pk cherrytomater

1/2 agurk

1 paprika

1 boks mais

Noen dråper god olivenolje

Nykvernet salt og pepper

100 g revet ost

1 pk tortillachips (Santa Maria sine er glutenfrie)

Rømme (Laktosefri lettrømme)

Stek kjøttdeigen sammen med finkuttet vårløk og chili. Smak til med salt og pepper.

Riv salaten, kutt tomater, agurk og paprika i biter og bland sammen med mais. Vend inn litt olivenolje og nykvernet salt og pepper. Vend inn tortillachips og strø kjøttdeig og revet ost på toppen. Server med rømme.

20140121-183239.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s