Glutenfrie rundstykker med solsikkefrø

Sunne rundstykker med en god smak av solsikkefrø, en perfekt start på det nye året 🙂

Til 20 rundstykker

900 g finax grov mix

1 ss maldonsalt

1 ts sukker

7,5 dl vann

50 g gjær

1/2 dl olje

200 g solsikkefrø

Ha mel, salt og sukker i en kjøkkenmaskin. Rør ut gjæren i lunkent vann. Bland inn i melblandingen sammen med oljen og la det eltes i 5-10 min. Ha i solsikkefrø mot slutten av eltetiden. La deigen heve i 30 min.

Fukt hendene med lunkent vann og form rundstykkene. Legg dem på bakepapirkledde stekeplater. Strø gjerne litt solsikkefrø på toppen. Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve i 30 min.

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøles på rist.

20140103-224326.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s