Sjokolademousse

Hos oss er nyttårsmiddagen selvskrevet: Pinnekjøtt. Desserten er det litt mer slingringsmonn med. I år ble det denne deilige sjokolademoussen. Jeg serverte den i vinglass pyntet med smeltet hvit og mørk sjokolade og med et jordbær på toppen. Delikat og veldig, veldig godt. Godt nytt år!

Til 7 store porsjoner

4 egg

100 g melis

250 g mørk kokesjokolade

3 dl (laktosefri) kremfløte

1 klype salt

Pynt

50 g mørk kokesjokolade

50 g (melkefri) hvit sjokolade

7 jordbær

Jeg begynte med pynten. Smelt den hvite og den mørke sjokoladen hver for seg i vannbad. Ha en teskje av den ene inni hvert glass. Vri på glasset mens du heller ut av skjeen, så får du et fint mønster. Ha resten utover et bakepapir. Ha en teskje av den andre i hvert glass, og hell resten over den andre sjokoladen på bakepapiret. Dra skjeen et par ganger over bakepapiret slik at sjokoladen blir marmorert. Sett alt i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner.

Separer eggehviter og eggeplommer. Pisk eggedosis av eggeplommer og melis.

Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl den litt før du vender den inn i eggedosisen.

Pisk kremfløten til myk krem og vend den inn.

Til slutt stivpisker du eggehvitene sammen med en klype salt og vender forsiktig inn.

Ha sjokolademoussen i glassene. Avkjøl minst 2 timer. Knekk den marmorerte sjokoladen fra bakepapiret i biter og stikk en bit i hvert glass sammen med et jordbær og server!

20131231-232934.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Low FODMAP og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s