Vannbakkels

Vannbakkels er ikke så fryktelig vanskelig å lage, men man må være veldig nøyaktig. Både ved oppmåling av ingredienser, temperatur på røren og varmen i ovnen. Og ikke minst: Man må være tålmodig og ikke åpne ovnsdøren før de er ferdigstekt.

Til 15-20 vannbakkels

100 g smør

2 dl vann

125 g mel

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

3 store egg

Kok opp vann og smør, ta pannen av varmen og rør inn mel, bakepulver og salt. Tilsett ett og ett sammenpisket egg når massen har fått kjølt seg av litt. Bland godt.

Sett deigen med to spiseskjeer på bakepapir. Stek vannbakkelsene på 200 °C i ca. 20 minutter. Se gjennom døren om de er gylne, ikke åpne døren for tidlig, da kan vannbakkelsene falle sammen. Avkjøles på rist.

Del dem i to og fyll med din favorittkrem, eller bare ha litt melisglasur på toppen.

20131230-131154.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjeks og småkaker, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s