Brente cashewnøtter

Hvorfor bare brenne mandler? I år forsøker vi oss på cashewnøtter. Du kan jo i prinsippet brenne alle nøtter, men de må ikke være ristet på forhånd. Cashewnøttene er litt bløte til nøtter å være, og passet veldig godt til brenning. Kan virkelig anbefales! 

1 dl vann

150 g sukker

500 g cashewnøtter

1 ss smør

Ha sukker og vann i en kasserolle og kok opp. La det koke til sukkeret er helt oppløst. Ikke ha for høy varme, det svir seg fort! Ha i nøttene og la det koke videre under omrøring til vannet har fordampet og nøttene er dekket av et tørt sukkerlag. Skru ned varmen til minimum og fortsett å røre. Etter rundt et kvarter vil sukkeret igjen smelte og nøttene vil begynne å bli karameliserte. Forsett å røre til de fleste er dekket av et blankt, brunt sukkerlag. Ta kasserollen av platen og rør inn smøret. Hell nøttene over på et bakepapir og la dem avkjøle seg. Brekk dem fra hverandre og ha dem i et glass eller i små gaveposer.

20131220-204628.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Jul og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s