Deilige sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler er veldig enkelt å lage og veldig godt å spise. De gjør seg også veldig godt som en hjemmelaget gave. Hemmeligheten ligger i råvarene, så bruk skikkelig god sjokolade. Jeg brukte både sjokolade og kakaopulver fra valrhona. Jeg brukte også laktosefri kremfløte slik at alle hjemme hos oss kan spise dem 🙂

Til 40 stk

250 g god mørk sjokolade

1,25 dl kremfløte

Kakaopulver

Varm opp kremfløten til kokepunktet. Brekk sjokoladen i biter. Hell over den varme kremfløten. Rør godt til all sjokoladen er oppløst. Sett i kjøleskapet over natten.

Rull små kuler av sjokoladen. Bruk gjerne et kulejern eller plasthansker, for sjokoladen er veldig klissete. Rull kulene i kakaopulver og sett dem tilbake i kjøleskapet.

20131219-165941.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Jul, Low FODMAP og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s