Asiatisk laks med risnudler

En deilig og annerledes fiskerett med mange gode smaker. Den skarpe ingefæren, den sterke chilisausen og den søte kokosmelken er en uslåelig kombinasjon. Chilisaus varierer i sterkhet og hvitløksinnhold, for at denne retten skal inngå i low FODMAP-dietten bør du velge en med lavt innhold av hvitløk og som ikke er sterkere enn du tåler.

Til 4 pers

500 g laks

2 cm fersk ingefær

1 rød paprika

3 vårløk (den grønne delen)

1 pk aspargesbønner

6 ss søt chilisaus

1 boks kokosmelk

200 g risnudler

Tilbered risnudlene som anvist på pakken.

Kutt opp fisken og grønnsakene før du starter å steke, for dette går fort! Finhakk ingefær, og kutt paprika, vårløk og aspargesbønner i tynne strimler. Kutt laksen i munnfullstore kuber.

Fres laksebitene med ingefær i litt olje på medium varme til laksen har fått en stekeskorpe på alle sider.

Skru opp varmen og ha i vårløk, paprika og aspargesbønner. La det frese i et par minutter. Tilsett søt chilisaus og kokosmelk og la det koke i et par min. Bland inn risnudlene og server.

20131213-095637.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Laks og ørret, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s