Glutenfri julebakst: Havreflarn

Endelig er det desember! Her i huset er julestemningen på topp, i går så vi Putti Plutti Pott og i dag åpnet vi første luken i adventskalenderen. Og siden det er søndag og ikke helt utevær bakte vi en dobbel porsjon av disse. O jul med din glede!

Til 32 stk (2 brett)

100 g smør (melkefri melange)

100 g glutenfrie havregryn

1 egg

125 g sukker

1 ts bakepulver

Smelt smøret og bland inn havregrynene. Visp egg og sukker til eggedosis og visp inn bakepulveret. Bland inn havreblandingen.

Sett røren på bakepapirkledde stekebrett med en teskje. De flyter ut når de stekes. så ikke så mange pr brett. Stekes på 175 grader i 6-7 minutter

20131201-175110.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Jul, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s