Glutenfrie grove rundstykker med gresskarkjerner

Disse rundstykkene ble veldig saftige og smakfulle. Maldonsaltet løser seg ikke helt opp, slik at du får en mer konsentrert saltsmak. I tillegg gir gresskarkjernene er deilig, nøtteaktig smak.

Til ca 16 rundstykker

50 g gjær

6 dl lunkent vann

1 ss honning

2 ts maldonsalt

750 g finax grovt mel

200 g gresskarkjerner

100 g smør

Ha vann og gjær i en kjøkkenmaskin og bland inn honning. Ha i mel og salt og la deigen eltes i 5-10 minutter. Deigen skal være ganske flytende og klissete. Ha i gresskarkjerner og smør og elt til alt smøret er eltet inn i deigen. La deigen heve i 30 min.

Fukt hendene med lunkent vann og form rundstykkene. Legg dem på bakepapirkledde stekeplater. Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve i 30 min.

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøles på rist.

20131126-172755.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s