Glutenfrie sjokolademuffins med sjokoladeglasur

Sjokolade med mer sjokolade! Fantastisk! Jeg er en skikkelig sjokoholiker, så det var bare et tidsspørsmål før denne oppskriften kom på bloggen. Jeg bruker melkefritt smør, laktosefri melk og melkefri mørk kokesjokolade siden jeg ikke tåler laktose så godt. Om jeg kunne spise alle typer sjokolade hadde jeg nok prøvd med hvit sjokolade i muffinsrøren, det høres helt himmelsk ut 🙂

12 store eller 16 små muffins

100 g smør

100 g sukker

200 g jyttemel

3 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

3 ss kakao

2 egg

2 dl melk

100 g mørk kokesjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vekselsvis det tørre og det våte. Grovhakk sjokoladen og vend den inn i røren. Fyll formene 2/3 fulle og stek dem på 200 grader i 15-20 min eller til de er gyllen. La dem avkjøles litt før du smører på glasuren.

Sjokoladeglasur

200 g mørk kokesjokolade

2 ss smør

100 g melis

Smelt sjokolade og smør i vannbad og rør inn melis. Avkjøles litt før du smører eller sprøyter den på muffinsene.

20131118-092412.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Glutenfrie sjokolademuffins med sjokoladeglasur

  1. Tilbaketråkk: Sheep Creep muffins | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s