Enkel ostekake med skogsbærcoulis

Denne ostekaken er veldig lettlaget, og kan gjerne lages kvelden før den skal serveres. Den er søt og god og passer veldig godt sammen med den friske og fruktige skogsbærcoulisen.

Bunn

100 g Bixit kjeks

100 g Kornmo kjeks

100 g romtemperert smør

Kjør kjeksene i en kjøkkenmaskin til de er i ganske små biter. Ha i smøret og kjør til det er en ganske jevn masse, det gjør ingenting om det er noen klumper. Press kjeksmassen ut i en ringform på 24 cm og sett den i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekrem

400 gram Philadelphia

1 ts sitronsaft

50 gram melis

1 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte

Visp sammen ost, sitronsaft, melis og vaniljesukker. Visp fløten stiv i en annen bolle og visp inn osteblandingen. Smør ostekremen på bunnen og sett den i kjøleskapet. La den stå i 3-4 timer før den serveres.

Skogsbærcoulis

400 g frosne skogsbær

100 g sukker

1/2 dl vann

Kok alt opp og la det koke i ca 5 min. Sil godt gjennom en finmasket sil, du vil ha ut alle frøene. Avkjøles og serveres med ostekaken.

20131118-092302.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s