Lammecarré med sellerirotpuré

Mine barn er glad i lammecarré, de liker å holde i beinet og gnage av det møre og smakfulle kjøttet. Men de liker ikke å tygge i «rått» kjøtt, derfor deler jeg carréen i individuelle bein og steker dem slik at hver bit har en stekeskorpe.

Til 4 personer

1 kg lammecarré

2 ss (melkefritt) smør til steking

1 ss maldonsalt

Skjær lammecarréen fra beina og nesten helt gjennom, slik at du enkelt kan rive dem fra hverandre når du har stekt svoren. Smelt smør i en varm stekepanne, ha i saltet og legg lammecarréen i med svoren ned. Når svoren har blitt litt sprø, river eller skjærer du carréen i individuelle benbiter og steker dem et par minutter på hver side.

Sellerirotpuré

600 g sellerirot

2 dl (laktosefri) matfløte

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts revet muskatt

Skrell sellerirot og kutt denn i tynne skiver. Ha skivene i kokende vann og la dem koke til de er møre, ca 20 min. Hell av vannet og mos med en stavmikser. Ha i fløte og krydder og rør godt.

20131104-113756.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Lam, Low FODMAP og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s